• Bloggtips
  • Kategorier
  • Design
  • Hanna Carlsson
  • Äldreboende & poolerna i Himmelstalund

    Datum: 2010-06-17 Tid: 19:58:00 Publicerat i: Foto/Fotobomber

    Idag har jag fått slita en del på jobbet och när man redan har ont i magen å ryggen så blir man väldigt fort trött. Men hade faktiskt ganska kul ändå, fick läsa för en äldre, gå på promenader och lite annat. Ganska mysigt. Har dessutom beställt tid för massagestolen i morgon vilket kommer bli asnice ^^ En hel halvtimmes rast att slappa i massagstolen, kommer bli så pigg och kry så.

    Att jobba på Äldreboenden är verkligen ett givande jobb. De blir glada över minsta lilla uppmärksamhet och man blir verkligen varm i hjärtat av att se hur de skiner upp när man kommer och pratar med dem. Jag tycker dock att de får alldeles för lite stimulans.. vissa bara är där för att liksom "Jobba", inte för att bry sig om de gamla så mycket. Det är verkligen synd för de gamla har så mycket att ge och förtjänar verkligen att ha det kul. De ska inte behöva sitta hela dagarna. Jag vill skänka ett stort tack till alla de fina anställda som verkligen bryr sig om de boende, de är verkligen guldvärda. Ni som tror att det är tråkigt att arbeta på äldreboenden borde verkligen prova på det! En mycket bra erfarenhet enligt mig.

    Halv två så kom iaf min bror, mamma och Natha för att hämta mig och så gav vi oss av till Himmelstalunds-poolerna där vi solade, fikade och badade hela eftermiddagen. Poolerna är jättevarma och solen sken för kung och fosterland. Jag älskar att bada så det blev ett litet svalkande dopp och mycket solning. Jag är en sån där person som hellre ligger i vattnet och plaskar än steks under solen i timmar. Men nu hoppas jag att jag fått lite färg ändå.

    Det får räcka för nu. Slänger in några bilder jag tog i förbifarten ner till mormor. Håll till godo.

     

    © Acceptera Copyrightlagen tack. All kopiering av foton och/eller text polisanmäls.

    Natha blir avmålad =D

    Datum: 2010-06-15 Tid: 17:48:31 Publicerat i: Hannas Vardagsgnabbel

    Nu har jag målat av Natha XD Ursnyggt eller hur? :D
    © Acceptera Copyrightlagen tack. All kopiering av foton och/eller text polisanmäls.

    Sommarjobbs-dag nr 2

    Datum: 2010-06-15 Tid: 14:58:26 Publicerat i: Hannas Vardagsgnabbel
    Idag var det andra dagen på Storängsgården och den här dagen var lite speciell eftersom en Försommar-fest hölls för alla äldre människor i Bruksparken. Så gott som hela dagen spenderades därför där. Det blev ett riktigt stohej med allsång, fika, häst och vagn och mycket mer. Tycker verkligen att det är bra att man fixar sådana här dagar. Jag tyckte ju också att det var kul xD

    Snart kommer Jo-Anna (ungdomspastor) hit och ska fika med familjen, blir nog härligt. Solen skiner och för första gången för i år så känns det som jag har sommarlov. Super! Måste fota känner jag. Btw, så ska jag kanske till Kåre och rida på Fredag, längtar.


    Älskar alla dessa vackra blommor<3
    © Acceptera Copyrightlagen tack. All kopiering av foton och/eller text polisanmäls.

    Att bygga korthus

    Datum: 2010-06-14 Tid: 20:41:39 Publicerat i: Hannas Vardagsgnabbel
    Att bygga korthus det är inte lätt. Såhär gick det till när Natha och jag fick för oss att vi skulle prova på det.


    Jag lyckades, efter många om och men.


    Natha lyckades också.. fast.. eh. jaa.



    Ett ståtligt palats ^__^



    När Natha såg detta så blev hon sur och betsämde sig för att fuska XD Äpplen är tydligen bra stöttepelare för er som inte provat det =)
    © Acceptera Copyrightlagen tack. All kopiering av foton och/eller text polisanmäls.

    Photoshoot Maria

    Datum: 2010-06-13 Tid: 23:37:54 Publicerat i: Foto/Fotobomber

    Fotade några bilder på söstra mi för ett tag sedan. La upp några bilder för ett tag sedan och lovade att lägga upp resten, så nu kommer dem! :) Håll till godo.

     

    Hon vippa<3 (ramla omkull på svenska)

    Seeker of the Fyrklöver

    FLYYYYYYYYYYYING

     

     

    © Acceptera Copyrightlagen tack. All kopiering av foton och/eller text polisanmäls.

    SOMMARLOV!

    Datum: 2010-06-13 Tid: 18:49:44 Publicerat i: Hannas Vardagsgnabbel
    SOMMARLOV!

    Äntligen är tiden som vi alla väntat på här! Har haft så otroligt fullt upp att jag inte hunnit med bloggen eller datorn på över en vecka typ. Haha, mycket spännande som händer dessa tider :) Jag har haft världens svåraste fysikprov som jag bara HOPPAS att jag klarade G på.. får veta efter sommarlovet. Men nu är det glömt. Har dessutom sjungit på skolavslutningen. Båda vi som sjöng hade världens halsproblem, jag hade varit sjuk typ hela veckan, så ingen kommentar om hur det gick. Jag har dessutom övat en massa inför det och varit med kompisar.

    I torsdags så var jag på skolfesten. Innan dess så hade jag sett min kusin springa ut och varit på hennes student-fest (som var hos oss). Mycket roligt och jag fick leka med kusinbarnet som tydligen älskar mig. Så himla söt. Sedan ville då Jossan och jag gå på skolfesten. Vi har aldrig varit på någon skolfest förut men ville iaf se vad det var och så. Jossan kom över, lockade mitt hår och när vi dragit på oss våra ursnygga outfits så drog vi ner på centrum. Där träffade vi många bekanta och jag och Jossan dansade loss hela kvällen. Riktigt kul måste jag säga! Men en lång, antagligen full tjej, snubblade och trampade på min fot så nu är den superblå. Vi trodde nästan att jag brutit tåbenet men det gick nog okej ändå. Så sjukan hoppade vi över. Jag dansade ju på hela kvällen ändå, idag är den dock inte så vacker ^^

    Idag har jag ridit hos min lillasyster kompis Linnea på hästen Levi, en superfin korsning. Det gick bra även om den skulle ridas helt annorlunda än ridhästarna. Måste nog rida några gånger innan jag helt förstår hur hästen fungerar men de tyckte tydligen att det gick bra så jag är nöjd. Verkligen härligt att få rida igen. Det verkar lösa sig det där med att hitta en häst att rida någonstans. Både Kåre och Linnea säger att jag kan komma till dem. *happy face* Innan jag var hos Linnea så bestämde sig syrra och jag för att vi ska bli hälsomsamma och sätta igång med jogging och träning nu igen. Det behövs verkligen efter en hel termin då man bara varit sjuk, så det blev att åka ner itll hopptornet och jogga/promenera en bit på grusvägen dä. Riktigt mysigt faktiskt! Nästa gång tar vi med oss kameran.

    I morgon ska jag börja sommarjobba på Ålderdomshemmet Storängsgården. Det är spännande, lite jobbigt, men kul och bra att få tjäna pengar nu till sommaren. Kanske kan köpa mig något fint med dem (A) Är lite nervös faktiskt. Har visserligen praktiserat där tidigare och då fick jag en jättetråkig handledare som inte ens prata med mig så jag hoppas att det blir roligare dne här gången. Dessutom kan gamlingarna vara rätt hårda om man inte gör som de vill eller som de brukar, hoppas det går bra. Har i alla fall fixat en cykel så att jag kan ta mig dit varje dag nu i tre veckor.

    Det får vara denna dags uppdatering. Nu fick ni ju iaf veta  i stora drag vad som hänt i det Lilla Kakmonstrets liv den senaste tiden. Nu ska jag äta och mysa =D

    Sött foto av min syster :) www.mharya.blogg.se

    © Acceptera Copyrightlagen tack. All kopiering av foton och/eller text polisanmäls.

    Sjukgymnast/kiropraktor

    Datum: 2010-06-09 Tid: 13:51:16 Publicerat i: Träning & Hälsa
    Idag har jag varit hos sjukgymnasten. Kan väl inte säga att det var en speciellt rolig upplevelse men definitivt nödvändig. Min sjukgymnast är väldigt duktig, noggran och lyssnade verkligen på det jag sa. Han var inte heller sådär ung eller superseriös, inte så snygg heller haha vilket jag tycker är bra. Han kunde verkligen sitt jobb. Dessutom så visade det sig att han även var kiropraktor och vill tydligen knäcka hela ryggraden å nacken på mig XD För allt ont som jag har hänger ihop: knäna, höften, ryggen, nacken å huvudvärken. Så nu ska det bli träning. Han provade dessutom att knäcka lite men seriöst vad ont det gör! :o Han la av efter bara ett par gånger för det var ganska otäck. Smärtan kan jag väl klara men man blir så snurrig i huvudet sen och det är läskigt. Tror dock att jag ska låta honom förtsätta nästa gång för han verkade så duktig och det vore ju bra för mig.

    Nu ska jag snart ner till skolan för att träna lite sång igen till avslutningen och studentmiddagen. Får se hur det går eftersom jag är ganska förkyld.. Men men.. Blev en liten uppdatering. Har haft fullt upp igen så har inte hunnit med datorn mer =) Bilder kommer!


    Btw, tror ni att jag skulle passa i typ den här frisyren? :D
    © Acceptera Copyrightlagen tack. All kopiering av foton och/eller text polisanmäls.

    Shool-time

    Datum: 2010-06-07 Tid: 09:45:09 Publicerat i: Foto/Fotobomber
    Nu lämnar jag huset för att sticka iväg till ännu en dag i skolan. :) Skulle hellre va ute i solen egentligen.. Men jag kan glädja mig åt att sista provet är i morron och sedan är jag typ fri! JIPPIE!

    Bilder kommer kanske idag om jag hinner :D Hejdå!

    Här kommer en söt schnuffybild som ni kan glädja er åt under tiden :)


    COOOOOOOOOOOOPYYYYYYYYRIGHT!!!!!!!!!!!!!
    © Acceptera Copyrightlagen tack. All kopiering av foton och/eller text polisanmäls.

    Årets första dopp

    Datum: 2010-06-07 Tid: 00:17:47 Publicerat i: Foto/Fotobomber
    Idag har det varit en sån där superfin dag med solsken och värme. Jag blev superglad när jag vaknade upp i min mysiga säng av att solen kikade in genom persiennen :) Det blev att snabbt dra sig upp, gå en runda med hunden och sedan slänga sig på en filt i solen. Brun och fin blev jag. Fick dessutom hänga med Natha, Johannes och hans vänner till Bönergården för att sola och bada vilket blev skojigt värre. Årets första dopp, jag lyckades dra med mig Natha i (tjejen som nästan aldrig badar). Skäms lite över att jag var så sen med första doppet.. jag brukar alltid va först^^

    Igår hade jag och syrran en liten photoshoot. Den var kanske inte superseriös men som alltid när jag fotar söstra mi så blir det hemskt mycket supermialt söta bilder<3 Kan dessutom meddela att Maria fått jobb på en Pomeranian-hundkennel! Jätteglad för hennes skull. Hur som helst så tänkte jag slänga in några av bilderna nu. Har även fotat lite Nelliebilder och blommor. De kommer när jag får tid.

    På kvällen i lördags så snörde Jossan och jag på oss tennisskorna för att skutta ner på Finspång tillsammans, för där nere dånade det musik! Till vår besvikelse så fann vi att så gott som hela centrum var avspärrat och att det kostade 200kr att komma in :/ Men vi gick inte hem utan strosade runt ett tag under skratt. Tillslut så ser vi i alla fall att de inte längre tar betalt och att de öppnat grindarna så jag och Jossan blir själaglada. Det passade ju perfekt för just då skulle Neverstore spela! Så rockade jag och Jossan loss den kvällen. :)







    Fummtoffs x'3


    Alltid lika glad ^^


    Hon är så söt min syster ^^
    © Acceptera Copyrightlagen tack. All kopiering av foton och/eller text polisanmäls.

    Fettisdagen

    Datum: 2010-06-05 Tid: 01:31:56 Publicerat i: Film & Böcker
    Det gick ju superbra hos Kåre! Det blev dock bara två stycken som åkte dit: jag och en tjej från trean som heter Frida. Av sju stycken så var det bara hon och jag som kom på uppsamlingen, ärligt talat så var det ganska skönt. Det blev lättare att koncentrera sig och det var riktigt mysigt. Vi fick dessutom toppenväder så jag gick i linne hela dagen därute i skogen, helt omedveten om att mina axlar blev allt rödare ^^ Så nu är de lite brända men det är inte så farligt. Man kan se min snygga linne-BH-band-bränna xD Riktigt hett *host*

    Efter Kåre så tog jag en välbehövligt dusch. Folk började ta på sig klädnypor om näsorna så jag antog att det var bäst så innan jag gav mig av för att handla till Sandras, Jossans och min fettodag. Fettodagen är en liten ideé vi fick som innefattar en massa äta och bara onyttigheter (dock inte godis för det äter ju inte jag). Så efter en stunds vila skjutsade pappa mig till affären för att köpa pizzadeg och så bar det av hem till Jossan.

    Där bakade vi pizza och skrattade en hela tiden. Vi åt även en chips med dipp, kakor och så MASSVIS av dricka ^^ Hihi, ni förstår.. cocacola kan liknas med cider för oss (vi dricker inte alkohol men cola funkar lika bra xD) så det blev riktigt flamsig. Speciellt med lilla Söta Sandra och hennes tokiga kommentarer<3 Jag menar.. hur många sitter inne på en toalett å asgarvar för sig själv? xD HAHAHA Vi hann med två filmer och så en promenad utomhus som slutade vid gungorna i lekparken bakom Jossans hus. Superhärligt!

    Filmerna vi såg var:

    Final Call (eller Cellular som den heter på engelska) - en film med Jason Statham (dreggel och pax) som jag dock redan sett förut. Handlar om en kvinna som blir kidnappad och stängs in i ett rum med endast en trasig telefon till hjälp. Hon lyckas tillslut i alla fall ringa upp en snygg, ung man (pax) som hon förklarar situationen för och hon tvingas lägga sitt liv i hans händer. Stackars killen kan inte göra annat än att försöka hjälpa, han som är en av de mest oansvariga av de alla, och blir snart indragen i ett fall mycket värre än vad det först verkar. Allt han gjorde var att svara i sin telefon.

    En superspännande film med bra skådespelare. Jag älskar den! Det irriterande är bara att den "Nyaste och mest högteknologiska" mobilen som huvudrollen använder är typ 10år gammal så den är bara skrattretande XD
    Betyg: 5/5

    Transporter - ännu en film jag redan sett med Jason Statham. En snäll-dumming vars uppdrag är att leverera ett paket utan en massa onödig information. Han följer alltid sina strikta regler om att inte veta för mycket om vad han egentligen transporterar, men när han i alla fall bryter mot sin viktigaste regel, att aldrig öppna paketet, så förändras allting och han dras in i ett actionspäckad äventyr med en japansk flicka.

    Även denna film ÄLSKAR jag. Den är fartfylld, spännande och helt suverän. En riktig actionfilm som bilfantaster lär gilla. Att Jason Statham sedan är riktigt bra på att slåss gör bara allting bättre. Det enda jag stör mig på så mycket är att tjejen skriker så fjantigt hela tiden!
    Betyg: 5/5
    © Acceptera Copyrightlagen tack. All kopiering av foton och/eller text polisanmäls.

    Uppsamling

    Datum: 2010-06-04 Tid: 07:28:50 Publicerat i: Hannas Vardagsgnabbel
    Sorry för inget inlägg igår men hade viktigare saker för mig än att sitta vid datorn. Solen sken ju och värmen var otrolig så det blev en självklarhet att kasta sig ner på en filt ute i gräset. Jättemysigt. Innan dess så gick jag och Sophia ner på grillen och köpte glass. Eller rättare sagt så bjöd hon mig typ för jag råkade glömma mina pengar hemma då jag vaknade kvart i 8 på morgonen och skulle ha sista matteprovet innan sommaren kl 8! Oja, det var bara att slänga sig upp ur sängen och sticka dit. Tro mig eller inte, jag hann!

    Var även på sista lektionen av lärjungaskolan, riktigt sorgligt faktiskt. Har lärt mig så otroligt mycket och tyckt att den har varit jättekul! Kommer att sakna det.

    Idag ska jag på uppsamling till Kåre. SKulle ha åkt till honom med hästprofilen förra veckan men jag var ju sjuk så jag får åka idag istället. Lite synd att det är på min lediga dag och jag inte har några kompisar som ska med.. men det blir nog kul ändå! :) Hoppas bara att det är några mer tvåor för jag vill inte bara göra de lätta sakerna som ettorna får göra XD Jag vill köra, annars äre inget kul.

    Nu är det bäst att jag går och byter om. Senare idag ska jag, Jossan och SAndra ha fettisdag. Det blir nice. :)

    Hoppas vi får ha med oss Gutta<3 Han är så fin!

    © Acceptera Copyrightlagen tack. All kopiering av foton och/eller text polisanmäls.

    Grillfest med kubb =D

    Datum: 2010-06-02 Tid: 23:15:44 Publicerat i: Hannas Vardagsgnabbel
    Idag har jag hunnit med både skola, plugg, tv-tittande, solning och grillfest :) En superfin dag med en massa solsken och värme. Jag njöt i fulla drag. När jag kom hem efter skolan så slappade jag ett tag innan det var dags att ta itu med pluggningen till matteprovet som jag har i morgon. Så jag la mig ute på en filt i solen. Det var extremt varmt så kunde till min förtjusning sola samtidigt! Riktigt mysigt med söstra mi vid min sida.

    Hann dra ut på en övningskörning med pappa också och jag måste säga att det går framåt! Nu vet jag till och med vart ratten sitter!! :) Efter det så kände jag mig dock väldigt deppig av någon konstig anledning, trots att allt gått så bra. Med humöret i botten så såg allt alldeles grått och trist ut. Då bestämde jag mig för att packa min lilla matlåda med hamburgare och dra iväg till cellgruppen trots att matteboken gärna skulle velat ha lite mer uppmärksamhet. Hallå, jag behövde ju piggas upp!

    Väl hos de andra som är med i cellgruppen så blev jag genast glad igen och allt blev soligt och härligt. ^^ Vi spelade kubb tillsammans och grillade. Allt var så mysigt och somrigt. Till och med stackars Sandra med sin stukade fot hoppade runt och gav järnet hela tiden! Vi vann x'3

    Det var i princip min dag då. I morgon ska jag skriva ett roligt inlägg, förhoppningsvis med bilder. Glömde ju kameran hemma idag mitt i allt depp ^^

    En bild som syrran fotade för något år sedan. Älskar den! Helt oredigerad dock. :D

    © Acceptera Copyrightlagen tack. All kopiering av foton och/eller text polisanmäls.