• Bloggtips
  • Kategorier
  • Design
  • Hanna Carlsson
  • Nya skor och sjuk Simon

    Datum: 2010-11-29 Tid: 12:29:02 Publicerat i: Mode & Shopping
    Känner att det börjar bli dags att blogga lite igen. Har varit väldigt dålig med det den sista tiden, helt enkelt för mycket att göra. Idag och i morgon kommer jag antagligen att plugga hela eftermiddagarna så då blir det inte så mycket blogg. Men sen ska jag faktiskt försöka vara lite duktig =D


    Har som vanligt haft en mysig helg tack vare Simon<3 Han kom till mig i fredags och åkte hem i morse. I lördags åkte vi till stan eftersom det verkligen var dags för mig att skaffa ett par nya skor. Efter ett bra tag hittade jag ett par ursnygga kängor och som någon slags bonus hittade Simon ett par perfekta skor till sig. Det enda och sista paret som var i just hans storlek! :) Ganska häftigt faktiskt. Sedan började dock Simon må dåligt så vi fick åka hem igen.

    Och simon blev bara ännu sjukare när vi åkte hem. Feber och grejor så han fick ligga i sängen resten av helgen. Men det gjorde inet så mycket. Det var mysigt i alla fall och till min stora glädje blev han tvungen att stanna en natt till på grund av att snön gjorde vägarna nästintill omöjliga att ta sig fram på. Men det var ju självklart tråkigt att han var sjuk. Nu verkar han dock må bättre som tur är ;D <3

    Oj, börjar matten om två minuter xD Bäst att sticka! BYE BYE


    Mina dojor:
    Midcut boot

    Simons:

    Midcut boot
    © Acceptera Copyrightlagen tack. All kopiering av foton och/eller text polisanmäls.

    ernlköhs

    Datum: 2010-11-23 Tid: 21:36:14 Publicerat i: Hannas Vardagsgnabbel

    Bara för att vi är så snygga ;)

    © Acceptera Copyrightlagen tack. All kopiering av foton och/eller text polisanmäls.

    Mathematic

    Datum: 2010-11-23 Tid: 20:31:53 Publicerat i: Hannas Vardagsgnabbel

    Älskar att räkna matte!! :D:D:D:D:D (saaaaaaaaaaaarkasm)

    Men min lampa tycker jag om :D

    © Acceptera Copyrightlagen tack. All kopiering av foton och/eller text polisanmäls.

    Time of my life

    Datum: 2010-11-22 Tid: 00:00:56 Publicerat i: Familj & Vänner

    Har haft en underbar helg :) <3

     

     

     

    © Acceptera Copyrightlagen tack. All kopiering av foton och/eller text polisanmäls.

    önskelistor (?)

    Datum: 2010-11-17 Tid: 22:25:17 Publicerat i: Familj & Vänner
    Tänkte lägga in en liten önskelista från min bästa vän Jossan. Hon och jag hade nämligen lite tråkigt och bestämde oss för att skriva en varsin önskelista. Såhär såg det ut:
    (Tänk på att Jossan var sekreterare)

    Jossan julklappsönskelista:
    Skor
    skor
    skor
    mer skor
    Hugh Jackman
    Usher
    Will Smith
    James Franco
    Johnny Depp
    Ryan Reynolds
    Ashton Kutcher (en för varje veckodag)
    ALLA H&M-KLÄDER!!!!

    Längre hann hon inte xD Och det är nog likabra det. På min lista skrev hon upp såhär mycket:

    Hannas önskelista/saker som kan va bra att ha:
    ett par vinterskor kanske

    Och så vare slut med det ^^ Så.. Jossans önskelista är väl lite..*host*.. lagom sådär? Jo tack, jag undrar vad hon kommer att få i sitt paket. X')

    Själv har jag redan en UNDERBAR familj, FINASTE kompisarna och VÄRLDENS BÄSTASTE POJKVÄN<3 MEr behöver jag inte :)

    (förutom lite fika ibland då (A))
    © Acceptera Copyrightlagen tack. All kopiering av foton och/eller text polisanmäls.

    Smygblogg

    Datum: 2010-11-12 Tid: 20:15:34 Publicerat i: Hannas Vardagsgnabbel
    Hej! Hannas syster Maria här. ;)
    Jag såg att Hanna skamset nog inte skrivit att hon åker iväg i helgen!!!! Fy på henne. Men Hanna är i alla fall påväg till Simon i Bredaryd. Hon hälsar nog till er alla! Jag kommer sakna min syster. :( Det komemr bli super tomt utan henne, jag kommer inte ha någon att prata av mig med. Får ringa till henne istället. Jag ställde larmet på hennes mobil 20.00 så hon skulle ringa mig då, men inte inte. Hon har inte ringt mig!!! Buhuu... tror hon ringde mamma förut, men inte sin syster. Elakt, elakt! Ska spöa skiten ur henne när hon kommer hem. >:( Men aja, jag älskar min syster endå. För hon är bäst!!!! :D
      Systrisar ^^
    Fin bild va? Den togs precis innan min syster åkte. :( Jag ser lite drogad ut och Hanna, vad gör hon? xD Aja, det är i alla fall en systerbild. ^

    Hejdå! 8D
    © Acceptera Copyrightlagen tack. All kopiering av foton och/eller text polisanmäls.

    NY MOBIL

    Datum: 2010-11-11 Tid: 01:14:37 Publicerat i: Hannas Vardagsgnabbel
    Jajamen,  Hanna har alltså fått en NY MOBIL! Wiiihuuu! And i löööööööve it! ;D Tack pappa<3<3<3

    © Acceptera Copyrightlagen tack. All kopiering av foton och/eller text polisanmäls.

    Slutspurten på Höstlovet

    Datum: 2010-11-09 Tid: 00:25:21 Publicerat i: Familj & Vänner

    Har haft en underbar helg :) Det började med att Simon kom hit <3 Vi var, som tidigare nämnt, nedbjudna på mat hos mormor så vi drog ner dit direkt. När vi ätit ytterst god mat så var det dags att gå hem igen och där väntade mina små muppvänner: Sanni, Sandra, Jossan och Fredrik. De hade en lite skojig ide om att klä ut sig eftersom det varit Halloween så de var verkligen ursnygga när de kom. Jag och Simon hann dock inte riktigt med utklädningsbiten, vilket jag inte direkt sörjde över (A)


    Vår lilla fest bestod väl egentligen mest av film och en massa fnitter från de tre små damernas. Vet inte riktigt vad det var mer er men ni verkade ha riktigt kul iaf. ^^ Blev en helfestlig kväll. När de gått hem satt jag å Simon uppe ett tag till. Men när klockan började närma sig tre (eller va det fyra kanske? :o) blev det dags å sova tyckte vi ;)

     

    I lördags tog vi sovmorgon, trötta som vi båda var, och steg inte upp förrän vid ca 11. (Välförtjänt sovmorgon tycker jag!) Då blev det frukost innan vi gjorde oss i ordning för att åka till Viberga. Jag menar, inte kan väl Simon få åka hem utan att få se Finspångs ÄLSKADE Viberga!? Hur som helst, där gick vi omkring ett tag, kollade på allt och inget. Sedan satte vi oss för att fika på Vibergas egna lilla fik. Wienerbröd med kaffe - det är grejor det! (Y) Vi, eller rättare sagt Simon som tydligen ska bjuda på allt hela tiden >.< ;), köpte lite pepsi och popcorn som vi skulle ha när vi såg Hipphipp senare. Jag är ju lite sådär efter som inte sett Hipphipp, så nu tyckte Simon att det var dags. Det ägnade vi oss alltså åt ett tag innan det blev mat och därefter lite gitarrspel och låtlyssnande innan vi åkade till kyrkogården. På allahelgona-afton är det ju nämligen så otroligt fint där. Levande ljus överallt i höstmörkret. Vi tände ljus för min morfar. Det var så fint<3 Saknar honom hemskt mycket.

     

    Blev en liten promenad på kyrkogården. Det måste vara enda gången på hela året som jag verkligen tycker om kyrkogården. Det är inte läskigt, inte sorgligt och inte konstigt att gå där. Bara mysigt och fridfullt. Ställer man sig dessutom längst upp på backen bredvid kyrkan och blickar neråt så ser man ett hav av varma ljus som sprider ett behagligt sken över marken. Ett sken som tycks värma fastän höstkylan får benen att skaka av köld. Mamma hade rätt i att man behövde mycket kläder. Jag lyssnade inte så bra. Tur att Simon var liiiite varm iaf ;)

     

    Innan Simon skulle åka hem, han var nämligen tvungen att göra det på lördagen eftersom han skulle spela i kyrkan på söndag morgon, så satte vi oss i soffan och såg en film. Lite popcorn blev det och det var så mysigt så<3 Just det ja, innan dess så blev det ju strömavbrott och verkligen BECKSVART i hela kvarteret! Men med lite tända ljus, en brasa och en Simon bredvid sig gjorde det inget alls. Vi spelade spel på hans mobil och jag höll just på att vinna (eller hur Simon? ;) på Packa-åsnan-spelet då ljuset kom tillbaka och vi stack iväg för att se på film. Filmen var tummen-upp, men grym ^^ När den var slut så var Simon tvungen att åka hem. Så efter att ha stått ute i kylan ett bra tag och sagt adjööö så vinkade jag hejdå efter bilen och hoppades Simon skulle orka med de 26milen hem till Bredaryd. Han fick minsann lova att ringa när han kom hem och han höll vad han lovade. Dock så låg ju jag och sov så minns inte riktigt vad jag sa. ^^ Men Hur som helst så kom han hem oskadd om än en aning trött iaf. Så var lördagen slut.

     

    Söndag. Skriver kort. Skulle sjunga i kyrkan. Vaknade med halsont. Gick dit ändå. Sjöng. Man drog på mickarna för högt. Men det gick bra. Är ganska nöjd. Fredrik var också med. Det var kul. Efteråt blev det fika. Sen åkte jag hem. Blev sjukare. Mera sjuk. Meraaaa sjuk. La mig och sov. Åt mat. Mer sjuk. La mig och sov. Simon väckte mig via mobilen. Springer upp till datan. Simon och jag snackar på skype resten av kvällen.

     

    Idag var jag ännu sjukare när jag vaknade så har inte gjort så mycket mer än att slappa och se på tv. Skrev lite på en svenska-uppgift i alla fall, och det känns skönt att vara så gott som färdig. Så mycket mer finns det inte att säga om den här dagen. Är rädd att jag håller på att få öroninflammation, för det gör rätt ont. Så om det inte är bra i morgon kanske det måste kollas upp - vilket jag INTE vill. Men det är sånt som märks. En dag i taget. Har ju planerat att bli frisk så nu hoppas jag verkligen att jag blir det i morgon. Nu ska jag ta och sova, vila upp mig. Så godnatt på er, håll till godo med lite underbart vackra bilder från helgen.

     

    Isbjörnen Sandra och Geishan Jossan.

    Jag å Simon busade lite när strömmen gick xD

    Jossan å Batman(?)-Sanni ;D


    Batman, Isbjörnen och Geishan

    Jag ser HEMSKT glad ut, jag vet xD Men Fredrik överrumplade mig med kameran!

    Fransmannen Fredrik^^

    © Acceptera Copyrightlagen tack. All kopiering av foton och/eller text polisanmäls.

    When you believe

    Datum: 2010-11-07 Tid: 13:48:20 Publicerat i: Musik & Sång
    Hemma från Kyrkan. Det gick sådär att sjunga eftersom jag har blivit sjuk. Simon har åkt hem. Ska försöka skriva ett inlägg lite senare, med några bilder från helgen kanske? X) Men först blir det lite vila!

    There can be miracles, when you believe..

     

    Bara älskar den låten alltså! Så slänger in en video.

    © Acceptera Copyrightlagen tack. All kopiering av foton och/eller text polisanmäls.

    Recept på Sandras goda Mintchokladtårta

    Datum: 2010-11-05 Tid: 16:56:48 Publicerat i: Bakning & Recept
    Rubriken säger allt. Så här kommer det!

    Ingredienser:
    Glasyr:
    150 g (18 rutor) mintchoklad (after eight)


    Gör såhär:

    Smörj och bröa en form med löstagbar kant. (Om du använder en teflonform behöver den ej smörjas och bröas.)

    Smält smöret i en kastrull på svag värme. Ta bort kastrullen från värmen innan smöret är helt smält och rör om så att det sista smälter. Lägg därefter i mintchokladrutorna (after eight) och låt dessa smälta. Rör om till en jämn smet. Vispa ägg och socker pösigt, gärna med elvisp. Tillsätt smör- och chokladblandningen. Rör om eller kör på lägsta hastigheten med elvispen. Blanda mjöl, kakao och bakpulver. Rör ner blandningen i chokladsmeten. Använd sked eller elvisp på lägsta-till-medel hastighet.

    Häll smeten i formen och grädda sedan i 18 minuter i 175 grader i mitten av ugnen. (Vi hade den inne i ca 15min och den blev sådär superkladdig och god :D)

    Ta ut tårtan och täck den med mintchokladrutorna till glasyren. Grädda ytterligare 3-5 minuter så att mintchokladrutorna smälter. Ta ut den ur ugnen och bred sedan ut den smälta mintchokladen så att den täcker hela kakan. Låt sedan kakan svalna och glasyren stelna och först därefter kan man ta bort den löstagbara kanten.



     

    © Acceptera Copyrightlagen tack. All kopiering av foton och/eller text polisanmäls.

    Ser fram emot kvällen

    Datum: 2010-11-05 Tid: 16:50:47 Publicerat i: Bakning & Recept
    Idag har jag minsann haft fullt upp. Hela tiden har jag sprungit fram och tillbaka med saker och fixat en massa, men nu när jag tänker efter så kan jag inte komma på vad jag har gjort. Jag har rusat omkring överallt och haft ett fullt sjå men vad gjorde jag egentligen? Absolut ingen aning.. Aja. det var säkert något jätteviktigt och bra.

    Ikväll kommer Simon hit, äntligen! :) Vi är bjudna på mat hos mormor så antar att vi ska dit en liten runda innan vi drar hem till mig igen och inväntar mina små vänner. Ikväll blir det nämligen "fest" hemma hos mig. Blir säkert mycket mycket trevligt, jag ser iaf fram emot det! Vet inte riktigt vad vi ska hitta på än men det blir väl film och lite sånt. Det är sånt som märks. x')


    Måste bara slänga upp en bild på Nathas superfina Halloween-tårta som hon bakat! =D Är den inte superhäftig?
    © Acceptera Copyrightlagen tack. All kopiering av foton och/eller text polisanmäls.

    What jag have gjort this weekend/week so far

    Datum: 2010-11-03 Tid: 23:44:37 Publicerat i: Hannas Vardagsgnabbel
    Japp, som sagt så dröjde det en aning innan I update:ade bloggen. Men I warned you faktiskt. Hade en så extremely great helg i Bredaryd så det fanns liksom ingen time to blog. Men så är det. But first things first. Nu ska jag iaf skriva a little about min wonderful helg. Lite om vad som has happened denna vecka också - höstlovsveckan!

    Ska try:a att fatta mig short:
    Fredag - Satte mig på the bus till Bredaryd. Blev en very lång resa och ska jag vara honest så var jag lite nervous att jag skulle ta wrong bus vid bytet i Jönköping. Men vet ni vad? Jag klarade it! Didn´t even forget my bag. Am I bäst eller what? När jag kom fram i Bredaryd så blev jag picked up av Simon. :) (Men fick minsann stå där vid busshållplatsen i säkert five minutes och frysa innan he came! *SUCK* xD The Bus anlände visst inte till det ställe som he thought.) Men at last kom han och saved me :D <3 På kvällen drog vi på "Kompis" i Bredaryds Missionskyrka och hade en väldigt nice kväll där =D Hemma hos Simon satte vi oss och tittade på en bra film. Tror att han played a little bit gitarr också, men my memory är ju inte det bästa. X) Han är så extremt GOOD!

    Lördag
    - Vi woke up, åt frukost och drog sedan in till Värnamo to shop. Simon hade nämligen looked out lite things han ville införskaffa. ;) Så Vi gick runt där ett bra tag och kollade på en massa really good-looking clothes. Simon shoppade loss ordentligt. Det var dessutom lite marknad så det var mycket mysigt to walk around i centrum. Just det ja! I almost forgot fikat! Det går ju not för sig. Resten av dagen tillbringade vi in Simon´s house där vi (eller snarare han) spelade gitarr (and drums) och hade massa fun. På kvällen bjöd Simon in some friends, så på kvällen blev det pizza, tv and a lot of great music! En riktigt lyckad kväll som var superrolig. :) När Simon´s Friends hade gone home så kollade vi på lite "Macken"-klipp på youtube, snackade och hade mysigt. ^^

    Söndag - Efter ca five hours sleep gick man upp för att gå upp till the church där Simon skulle vara ljudtekniker. Var så wonderful att se alla de små kidsen som sjöng, spelade teater och a lot more. Blev lite fika efter det innan vi drog iväg till Bambu - a supernice Chinarestaurang där vi åt four small dishes och friterad banana till efterätt. :) Så heavenly delicious! Eftersom Simon kollade fel på the clock, som skulle ställts om till Winter-time egentligen, så kom vi en hel timme för tidigt till Värnamo där min bus skulle komma och hämta me. Men that time dödade vi genom att vandra runt in the town, (sno en bil ^^ ) och lite andra skojsiga things. Men tillsist så var det ju tyvärr time to go home så vi fick masa oss till busshållplatsen och under sad expressions säga farväl :(. *snuft* Men vi får ses snart igen<3

    Så åkte man hem till little Finspång igen då, en boyfriend rikare XD

    Måndag - BOWLING! Jag, Jossan, Fredrik, Sanni och Sandra drog till medley to bowla! Första serien var jag seriously sämstast in the world. Låg säkert 50points efter de andra.. men do you know what!? Andra serien tog jag i fatt så much att jag came number 2! Två points after Fredrik! Inte klokt... Vi drog till Babylon after that, för att eat:a lite pizza :) Därefter cyklade vi around lite i Finspång innan jag och Jossan åkte hem till henne för att se på a movie med en varsin coffee i handen.

    Tisdag - Kl 8.00 var jag minsann forced to gå upp eftersom jag skulle to the risketta. Ganska långboring måste jag confess:a, men it´s nice to ha det färdigt. På the afternoon var jag med cute-Jossan<3 :) Vi tränade lite låtar inför Sunday då vi ska sing:a i the church. We lagade dessutom lite funny food som vi bjöd my parents på framför tv:en innan det var time to gå till en more serious song-training i kyrkan. Det gick actually relativt bra så I am nöjd.

    Onsdag - Today var jag med the best Sandra in the whole värld! Och man kan ju bara gissa what vi did. Yes, baka baka baka.. :) Idag blev det mintchocolate-tårta som var himmelskt delicious! Riktigt dangerous faktiskt. Så när the cake var done såg vi på The hunchback of Notre Dame medan vi ate. Mumsigt<3 Innan Sandra skulle away hann vi also fix her blog lite grann. Hon och a friend har skaffat en new blog and wanted some help från me. Jag som likes to fixa bloggar ställde upp. Den är dock not färdig än, men det is a beginning. Mer har jag inte hunnit idag förutom to write this extremly annoying bloginlägg på Svengelska xD Hihi, fråga inte why :) Bara blev so.

    Throws in a picture på our extremly snygga och tasty chokladminttårta. Vill ni ha recept så kan det nog fixas ;)

    © Acceptera Copyrightlagen tack. All kopiering av foton och/eller text polisanmäls.