• Bloggtips
  • Kategorier
  • Design
  • Hanna Carlsson
  • Namnsdag & 4mån med Simon

    Datum: 2011-02-28 Tid: 22:28:03 Publicerat i: Hannas Vardagsgnabbel
    Började dagen med att gå till skolan för att upptäcka att jag inte har någon lektion och sedan kan gå hem igen. Kändes ganska så onödigt, men ack så skönt! En dålig morgon förvandlades snabbt till en bra morgon på ett ögonblick. Idag hade jag och syrran namnsdag och detta firades genom att mormor var gullig och kom med hemmagjorda semlor att fika på. Det satt verkligen inte fel tyckte varken jag eller hunden. Nellie har ju fyllt 6år så hon var ju liksom tvungen att få smaka på det goda hon med (A) Blev en väldigt mysig eftermiddag med en del glädjebesked. En ganska perfekt och lugn start på skolan igen efter sportlovet. Kvällen blev att bara slappa framför tv och dator och så ett varmt bad på det ;) Inte illa alls.

    Grattis alla Maria:or på namnsdagen förresten! ;D

    Vill även upplysa er alla om att idag firar jag och finaste Simon 4mån tillsammans. Egentligen så är ju vår månadsdag (eller vad man nu ska säga) den 30:e men det är ju februari med endast 28dagar så det måste ju bli idag. Fyra månader.. det är ett tag det. Tack Simon för att du finns<3

    I morgon har jag körlektion på eftermiddag och efter det ska jag träffa en vän som är på tillfälligt besök i lilla Finspång. Blir fika på P2. Efter det lär det bli en del plugg antar jag. Har en del att ta igen efter sjuktiden.
    Men nu ska jag krypa ner i sängen och dra täcket över huvudet ett tag ;) Hörs i morgon!

    Ett par gamla mobilbilder, så ni har nåt att titta på iaf:

    © Acceptera Copyrightlagen tack. All kopiering av foton och/eller text polisanmäls.

    Sportlov

    Datum: 2011-02-27 Tid: 13:48:31 Publicerat i: Hannas Vardagsgnabbel
    Okej okej okej, skitdålig blogguppdatering de senaste två veckorna, jag erkänner. Grejen är att jag blev sjuk vecka sju, innan lovet, igen, tro det eller ej, och med 39graders feber och extrem hosta så är man inte så sugen att sätta sig vid datorn och blogga. Har ju inte så mycket att blogga om dessutom. Den här veckan hade jag lov och är så gott som frisk nu, men nu har jag istället haft fullt upp med en massa annat, som att plugga körkortsteori. Har suttit och pluggat varenda dag hela lovet så tiden har helt enkelt inte räckt till åt bloggande.

    Men vad mer har jag gjort under sportlovet då? Jo jag har varit i stan med farmor och Maria. ;) Det var väldigt roligt. En present till Marias 16års-dag skulle inhandlas, farmor låter oss välja en egen present vilket jag gillar skarpt, så på hemvägen satt hon med en Bikbok-kasse i handen med nya jeans och en snygg rosa cardigan. Jag fick en jättehärlig stickad cardigan (typ) i corallorangerosa färg ^^ Den gillas. Blev en massa mysigt prat och hypergott fika. En riktigt lyckad dag. Detta var i tisdags.

    Torsdag blev det dags att åka till Simon igen! Det var verkligen på tiden. Vi hade ju inte träffats på tre veckor eftersom han inte kunde komma ena helgen och jag blev sjuk den andra. Innan jag satte mig på bussen så tipsade pappa om en affär, där han hade fått presentkort, och man reade ut äkta skinnjackor för halva, halva, halva reapriset (eller nåt sånt ^^). Det fanns ingen i hans storlek men tydligen 2st kvar som kanske var något för mig. Verkligen tur att jag åkte dit! Måste vara mitt bästa köp någonsin. En äkta brun skinnjacka för 270:- som innan har kostat 1800:- Skitsnygg, precis som jag ville ha den. Har önskat mig en skinnjacka superlänge. Det kallar jag att fynda ;)

    När jag var framme i Värnamo så åkte jag och Simon till McDonalds en sväng. Vi försökte slå ihjäl lite tid eftersom vi under 2h inte hade något att göra då Simons innebandy började vid 8 och jag kom dit vid typ kvart över 6. Där satt vi och pratade ett tag innan vi åkte iväg på träningen. Mycket mysigt :D Efter träningen åkte vi hem och sov ganska direkt XD Simon skulle ju nämligen jobba på fredagen och vi var båda rätt trötta.

    Fredag blev en ganska slappdag eftersom Simon pga vakten (som brandman) inte kunde lämna lilla Bredaryd. Vi ägnade dagen åt att ta det lugnt, se på film och äta god kinamat. Lite quality-time helt enkelt. Filmen vi såg var Snabba Cash, en helt okej svensk film enligt mig. Blev en hel del snack med Simons storebror och hans fru. En lyckad dag.

    Lördag åkte jag hem, åt på MAX och sedan blev det plugg samtidigt som jag såg på melodifestivalen. Fikade också förstås ;) Något mer har jag faktiskt inte att berätta. Så slänger in en bild jag tog när jag packat klart inför resan till Simon.

    Färdigpackat inför resan till Simon :D Finn ett fel xD

    Lilla Bouncy tänkte tydligen också hänga med. Naaww<3

    © Acceptera Copyrightlagen tack. All kopiering av foton och/eller text polisanmäls.

    Tangled

    Datum: 2011-02-12 Tid: 00:47:36 Publicerat i: Film & Böcker


    Kollade just på "Tangled" eller "Trassel" som Disneys nya film om Rapunzel heter. Måste säga att den var sjukt bra! Litet Kakmonster ger den högsta betyg och den är helt klart en av de bästa disneyfilmer jag sett! Annorlunda, otroligt snyggt gjort, rolig och inte sådär förutsägbar som många andra filmer. Mandy Moore och Zachary Levi sjunger dessutom skitbra, speciellt tillsammans. Säger bara en sak: SE DEN!


    Diggar hästen Maximus extremt mycket xD HAHA! (Y)
    © Acceptera Copyrightlagen tack. All kopiering av foton och/eller text polisanmäls.

    BUS!

    Datum: 2011-02-11 Tid: 21:36:52 Publicerat i: Hannas Vardagsgnabbel
    Idag har jag haft en riktigt härlig dag! ;) På ridningen stod hoppning på schemat och jag fick en kanonkula till häst. Även om det inte gick exemplariskt så fick jag en hel del beröm av ridläraren. Känner att det börjar släppa nu och jag har kommit en bit på vägen. Så mycket roligare att rida! ;D Jag vet att jag inte är superduktig men jag kommer i alla fall framåt.

    Efter skolan gick jag hem och bakade chokladbollar. Det är ju fredag och fredag+lördag=fikadagar för mig. Lite kaffe till det så blev min eftermiddag perfekt. Efteråt kom Jossan och MADE MY DAY! Vi hade skitkul framför datorn där vi kollade på gamla bilder, diskuterade gamla minnen innan vi drog iväg ut på dansgolvet till typisk festskole-musik. Wohhoo! Vi har gjort lite akrobatik och sånt också xD HAHA, säkert urvackert. Sen råkade det ju bli lite vattenkrig också. JAG LOVAR ATT DET IIIINTEE VAR JAG SOM BÖRJADE! Oooh, nej! Det var minsann stygga lilla Josefin som startade kriget. Sen kan det ju hända att jag va värst, men det är en annan historia. Kul hade vi i alla fall så det blev mycket skratt. Jossan är bäst, tack för att du finns<3 Hoppas att grannarna som såg oss genom fönstret tycker detsamma. I slutet sjöng vi lite lovsång innan hon blev tvungen att traska hemåt till hunden.

    Myskväll hemma ikväll.


    © Acceptera Copyrightlagen tack. All kopiering av foton och/eller text polisanmäls.

    Frisör, Shopping, powerwalk, photoshoot....

    Datum: 2011-02-09 Tid: 15:58:17 Publicerat i: Hannas Vardagsgnabbel
    Sådär ja! Nu har man  beställt tid hos frisören för klippning och slingning nästa fredag ;) Det är verkligen dags. Världens fulaste utväxt och trist hår för övrigt. En uppfräschning behövs. Blir som vanligt ingen total-makeover, för feg för det tyvärr och i så fall vill man ju gå till någon riktigt proffsig frisör. Den här är bra och billig xD, det gillar plånboken.

    Igår var man en sväng till stan, medan mamma var på sjukan, och där shoppade man en sport-bh. Annars gick jag mest omkring och kollade på rean. Finns faktiskt riktigt mycket billiga kläder och sånt just nu. Tänk om man ändå vore miljonär.. då skulle jag minsann inte ha åkt därifrån med endast en liten kasse! En vacker dag blir det storshopping, just nu försöker jag mest spara eftersom pengarna måste räcka till en massa andra viktiga saker.

    Förutom turen till stan igår så har jag bara varit hemma och pluggat fysik. Ska ha prov senare i eftermiddag och är riktigt nervös. Jag hoppas verkligen att det går bra för lätt är det minsann inte. Så håll tummarna för mig nu! ;) Idag vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på. Slutar sent pga av provet så kommer antagligen att vara helt slut i huvudet. ^^ Ska försöka vara lite duktig och ta en promenad med hundarna. Powerwalk kanske? Vore inte alls fel faktiskt. Eeeeh, kom just på att det är snöstorm ute xD Inte så sugen att promenera då.. ^^

    Förresten så ska jag köpa powerwalk-stavar :) Vet inte riktigt när men jag skulle verkligen behöva ett par. Sjukgymnasten vill ju att jag ska återfå lite bättre rörelse i ryggen och stavgång är ju super för det!

    Funderar på att ha en photoshoot i helgen kanske. Lite amatörmässigt si så där xD Någon som ställer upp som modell? Har ännu inte tänkt ut riktigt var, när eller vad det ska bli för en photoshoot än men det är sånt som märks. Det låter väl bra?

    Slänger upp ett par bilder, igen, från min photoshoot med Fredrik förra året. Riktigt kul och lyckad blev den! ;)

     

    © Acceptera Copyrightlagen tack. All kopiering av foton och/eller text polisanmäls.

    A confession to make..

    Datum: 2011-02-08 Tid: 19:07:29 Publicerat i: Hannas Vardagsgnabbel

    Jaja... jag HAR fuskat idag.. Men det är första gången på typ tre veckor! Och till mitt försvar vill jag säga att jag ännu INTE blivit uppskriven på Emmas lista över de som är med i utmaningen om att inte äta sötsaker mitt i veckan. Då gills det ju liksom inte (A) (Kolla in hennes blogg vet ja! ^^) Dessutom så kände jag mig så oerhört ensam efter att ha gått omkring i stan all alone, trött och hungrig.. FÖRTJÄNADE JAG INTE DÅ DEN DÄR MUFFINSEN Å LATTEN? HUH!?

    Shoppade ett blått linne, bara för att det va så billigt (29:-) och så blev det dessutom tre par örhängen. Fick lite ryck när jag inte hittade något annat och så kostade örhängena bara 20:- styck på Ur & Penn. Då måste man ju liksom passa på.

    Annars har jag varit på halkan idag. Det var ju skitkul! ;D I början var jag jättenervös men det visade sig att jag hade åtminstone lite koll på läget och det gick riktigt bra. Vill snurra mer bil... (A) Kanske har jag missförstått hela grejen? Det är ju inte direkt meningen att man ska vilja snurra mer efter halkan? Hihi, aja. Ska bli värsta racing-bruden så se upp på gatorna - snart har Hanna körkort!

    Nu blir det att plugga fysik.

    © Acceptera Copyrightlagen tack. All kopiering av foton och/eller text polisanmäls.

    Red Star - All Star

    Datum: 2011-02-07 Tid: 22:34:29 Publicerat i: Mode & Shopping

    Gjorde ännu ett par, tyckte de blev lite coola faktiskt ;D

    © Acceptera Copyrightlagen tack. All kopiering av foton och/eller text polisanmäls.

    Freaky Friday, Saturday & Sunday

    Datum: 2011-02-06 Tid: 22:55:39 Publicerat i: Hannas Vardagsgnabbel
    Ännu en helg har passerat.  Höjdpunkten blev helt klart bowlingen med Simon, Sandra, Jossan, Emma, Maria & Alicia! Verkligen superkul, gick bättre än vad jag hade vågat hoppas även om Simon & Maria utklassade oss andra ganska så rejält xD Hihi. Men man kan ju inte vara bra på allt, eller hur?

    Efter bowlingen så åkte vi som sagt hem till mig, beställde pizza och såg på melodifestivalen. Måste säga att de flesta bidrag sög :S Ett par va väl okej men vissa kunde ju liksom inte ens sjunga. Vad är det här egentligen? Måste man inte KUNNA lite musik för att få ställa upp? Det är ju trots allt en sång-tävling. Nu är det mest "show" och "entertainment" som gäller. Tacka vet jag på den gamla goda tiden då sångare var kända för att de verkligen hade talang och inte för sitt utseende eller roliga shower..

    Vi såg även på "Freaky Friday". Måste säga att den är riktigt kul asså..^^ Länge sedan jag såg den sist. En guldstjärna till mamman som spelar riktigt bra. Efter filmen så åkte de andra hem och lämnade Simon och mig till vårt öde... det vill säga DISKBERGET! GAH! Jag tyckte det kunde få stå tills i morgon men nej nej.. Simon är minsann duktig, grabbar tag i diskborsten och sköter det hela snabbt och smidigt. Det gillar vi starkt och tackar för! ;)

    Söndagen blev, som vanligt, en lite slöare dag där foto, fika och hundlek stod på schemat. Simon spelade också lite gitarr för mig, till min stora lycka. Ooooh, vad jag älskar folk som spelar gitarr. Blir så himla imponerad av de som är sådär duktiga, och en smula avundsjuk kan tilläggas. Efter Simons hemresa, :(, så blev jag lite depp, men då fanns min älskade syster där för att pigga upp mig med kakor, webb-skylt-shopping och skönsång till mitt UNDERBARA gitarrspel! Om de andra tyckte att det var lika vackert, jo tack det hördes nog ganska mycket, är jag dock inte hundra på. Maria kan verkligen pigga upp mig, min lilla söta syster. Bäst helt enkelt.

    Mer bilder från helgen får ni i morgon eller nåt. Nu är jag för trött för att ladda upp några :)
    © Acceptera Copyrightlagen tack. All kopiering av foton och/eller text polisanmäls.

    Converse yourself!

    Datum: 2011-02-06 Tid: 18:17:10 Publicerat i: Mode & Shopping

    Nu kan man designa sina egna Converse! ;D Här ser ni mina och syrrans drömskor. :)

    Mina<3<3<3

    Syrrans "djurisar" <3<3<3


    Eller så kan man ju göra nåt sånt här HAHA xD <3<3<3

    © Acceptera Copyrightlagen tack. All kopiering av foton och/eller text polisanmäls.

    Projektdag

    Datum: 2011-02-04 Tid: 14:14:38 Publicerat i: Hannas Vardagsgnabbel
    Projektdag idag, så har varit hemma. Gick dock upp kl 8.00 eftersom jag kände att jag verkligen behövde sätta igång med arbetet. Som ni kanske vet så har jag pga. vissa omständigheter blivit ensam och utan projekt. Så inte förrän i onsdags blev det bestämt vad mitt nya arbete ska handla om. Ämnet blev KROPPSSPRÅK. Jag hurrar för min underbara biologilärare som fann ett ämne som inte kan passa mig bättre! Jag älskar att läsa av människor och kroppsspråket är oerhört intressant. Mitt arbete kommer att gå ut på att skriva någon slags uppsats (eventuellt göra en bok, med egenfotade bilder) där jag beskriver hur man kan använda sig av kroppspråket i vardagen. Kroppspråket är en del av oss och är mer betydelsefullt än vi någonsin kan ana. Det borde vara allmänbildning att känna till de viktigaste delarna av människans kroppsspråk. Vi har så mycket använding av den vare sig det gäller en jobbintervju, bilköp, försäljning, på vårt jobb eller i relationer. Det ska bli oerhört spännande, intressant och kul att göra detta arbete. Kommer att få jobba hårt för att ta igen all förlorad tid, men jag har hjälp av fina människor som tur är. Hoppas att det blir riktigt bra.

    Just det ja, var på stadskörning idag och jag säger bara en sak om hur det gick: SKIT! Men nu är det i alla fall gjort.

    Ikväll kommer Simon (<3<3<3) hit igen som vanligt. :) Tror inte att vi ska göra något speciellt, utan det blir väl mest chill som vanligt. Skolfest är det ikväll men nae.. det är liksom inget för varken mig eller Simon. Hellre Let´s Dance framför tv med en muffins och en kopp varmt kaffe i knäet! Ser fram mot en mysig kväll. I morgon händer det däremot lite mer. Då blir det att va med kompisarna, spela bowling och se på melodifestivalen hemma hos mig. 

    Ha det gött så länge!
    © Acceptera Copyrightlagen tack. All kopiering av foton och/eller text polisanmäls.

    Dumma råtta...

    Datum: 2011-02-03 Tid: 17:46:10 Publicerat i: Foto/Fotobomber
    AJ! Lola och Doris (våra två tamråttor) som nu har fått flytta upp på övervåningen och nu till stor del lämnats  till min omvårdnad, är ute och ränner på mitt golv. AJ! Nää, nu bet den stora drummeln mig i tån för andra gången! Dumma råtta.. De ska i alla fall få sin stora bur nu igen, behöver få lite mer utlopp för sin energi känner jag. Kanske slutar de naffsas om de får stora buren ^^

    Jag själv ska dra igång med storstädning av mitt skrivbord! Känner att det är dags. Vill få ordning på datakablarna och så nu.. Börjar bli lite trassligt och fuult. Men det ska vi nog ta och ordna. Så dags att stänga av datorn! Får se om det blir något mer inlägg senare idag.

    Vet inte vem det var av Simons kompisar som tog den här bilden men jag va bara TVUNGEN att lägga upp den, tycker att den är sjukt snygg! ;)

    © Acceptera Copyrightlagen tack. All kopiering av foton och/eller text polisanmäls.

    Maria och Bouncy

    Datum: 2011-02-02 Tid: 18:41:35 Publicerat i: Foto/Fotobomber

    Fotade lillasyster och hennes hund idag. Blev dock en väldigt snabb och lite stressig photoshoot ;) Maria ville ha en fin, ny profilbild på facebook så jag ställde upp som fotograf. Lägger in några av bilderna.

     

    © Acceptera Copyrightlagen tack. All kopiering av foton och/eller text polisanmäls.

    Sötsugen & saknar Simon

    Datum: 2011-02-02 Tid: 00:29:03 Publicerat i: Hannas Vardagsgnabbel
    Tänkte slänga in lite bilder som Simon fotat när jag var nere i Bredaryd i helgen. Hans mamma var så snäll som bakade semlor åt oss ;D Inte illa alls! Måste ju passa på att äta godsaker på helgerna nu när jag minsann är så duktig på vardagarna. Försöker ju bli lite mer hälsosam vet ni ;) Det går sådär. Har varit EXTREMT sötsugen ett par dagar nu! Brukar inte vara det så mycket, men nu har det varit hemskt xD Har dock klarat av både måndag och tisdag nu utan fika eller andra onyttigheter *stolt* Får hoppas jag klarar resten av skolveckan. Saknar Simon gör jag också för den delen. Så himla jobbigt att vi inte kan ses mitt i veckan.. :/ Men desto roligare helger!
    Godnatt!



    © Acceptera Copyrightlagen tack. All kopiering av foton och/eller text polisanmäls.

    Blodapelsinsoppa

    Datum: 2011-02-01 Tid: 23:34:26 Publicerat i: Bakning & Recept

    Rekommenderar detta varmt :D Snabbt och enkelt!

     

    Blodapelsinsoppa

    6dl blodapelsinjuice

    1dl strösocker (kan minskas)

    1msk maizenamjöl (tog dock mycket mer så att den blir lite mer krämig ;)

    Koka upp detta tills soppan är tjock. Häll upp i en skål och servera med en klick vaniljmojs.

     

    vaniljmojs

    ca 3dl vispgrädde

    1dl kesella

    1msk socker

    1tsk vaniljsocker (jag hade dock i mycket mer, bättre smak!)

    © Acceptera Copyrightlagen tack. All kopiering av foton och/eller text polisanmäls.