• Bloggtips
 • Kategorier
 • Design
 • Hanna Carlsson
 • Sandra & Hanna snackar

  Datum: 2010-07-22 Tid: 00:48:37 Publicerat i: Hannas Vardagsgnabbel
  Idag har jag varit med Sandra, bakat blåbärspaj med egenplockade blåbär, sett på tjejfilm och gått en RIKTIGT lång promenad. Det var så härligt att få komma ut och bara prata av sig. För prata gjorde vi. Vi pratade nog så mycket att vi tog igen flera veckors outtalad-prat-tid ^^ Blev faktiskt ganska djupt när vi snackade om "den rätte", vem han var och om det bara finns EN enda som är "den rätte" och vem som får kallas det. Riktigt klurigt för Sandra tänkte på ett sätt jag inte riktigt tänkt på och tvärtom. Dessutom så har jag nu målat upp den perfekta mannen åt Sandra så... kraven är höga *asg* xD

  LUGN, stabil, godhjärtat, gärna snygg, lång, humoristisk, inte för krävande, älska Sandra mest av allt men inte ta henne för given, kunna ge lite space, TÅLAMOD (för att orka med henne ^^ hiihi), en aning smart men inte för smart för då känner Sandra sig alltför underlägsen xD, snäll, mogen, självständig (LAGOM), uttåtriktad, veta vad han vill, modig, ÄRLIG, gullig i sättet, självsäker, inte skrytig, inte dryg..............................................

  ....ehm osv osv osv osv osv x'3 Finns du därute? Haha då passar du nog till Sandra  så skriv gärna ^^


  Antar att han som stämmer in på beskrivningen ser ut ungefär såhär xD
  © Acceptera Copyrightlagen tack. All kopiering av foton och/eller text polisanmäls.

  The Book of Eli

  Datum: 2010-07-21 Tid: 12:43:04 Publicerat i: Film & Böcker

  Såg den här filmen med Jossan igår. Handlar om framtiden då jorden är så gott som förstörd av krig, naturkatastrofer och liknande. Civilisationen har helt gått åt skogen och man får i princip klara sig själv för att överleva. Fredliga främlingar på vägarna finns inte att vänta. Hur som helst så bär Eli runt på en helig bok som tycks vara det enda som kan rädda mänskligheten. Hans uppdrag är att föra den till väst där han hoppas hitta den plats där den hör hemma. I filmen får man följa hans väg under hans farofyllda uppdrag.

  Vi tyckte att filmen var riktigt bra faktiskt. Först kunde vi inte bestämma oss för om vi gillade den eller inte men under filmresans gång så tyckte vi mer och mer om den. Den är ganska grym och dyster men den har ett bra budskap. Dessutom så tycker iaf jag att Denzel Washington passar perfekt för rollen. En spännande och sevärd film som sätter igång tankarna.
  Betyg av mig: 8/10
  Betyg av Jossan:  +7/10


  © Acceptera Copyrightlagen tack. All kopiering av foton och/eller text polisanmäls.

  Aj aj-dag med Jossan =D

  Datum: 2010-07-21 Tid: 12:29:15 Publicerat i: Hannas Vardagsgnabbel
  Igår var det en bra dag, samtidigt som det var lite dålig. Vaknade upp och var astaggad för att gå en fin liten morgonpromenad men när jag väl vaknat till lite och vänt mig om i sängen så sopar jag genast idéen under mattan. Hela kroppen värker, mest ryggen och magen. Jag är ju van vid att ha ont i ryggen men usch det här va extremt jobbigt, ett tag trodde jag att jag inte skulle ta mig upp. Men jo jo jag kämpade mig upp, gick nerför trappan för att slänga mig på en madrass och ligga framför tv:en fram till klockan ett och bli servad med tabletter av mamma xD Men ärligt talat så var det ganska mysigt att slappa.

  Klockan ett så var jag bättre så då ringde jag Jossan och bestämde att hon skulle komma hit och slappa med mig. (Måste passa på att va nu när vi har chansen för på fredag sticker ju både hon och jag på semester åt olika håll.) Först satte vi oss vid datorn ett tag, drack lite kaffe -som vanligt- och såg på foton från semestern jag varit på. Därefter så fick vi låna en bra film av min bror, The Book of Eli, som vi såg på. Vi tyckte om den. Efter filmen blev det lite mer foton. Mina föräldrar var också snälla som beställde pizza och kebab så jag och Jossan delade på min kebab =D Micket gott, inte den där äckliga som vi fick på det där andra stället. Sen såg vi på tv fram till halv tio xD

  En -som vanligt- rolig dag med Jossan med mycket skoj :)

  © Acceptera Copyrightlagen tack. All kopiering av foton och/eller text polisanmäls.

  "Hej, vill du leka?"

  Datum: 2010-07-20 Tid: 02:12:33 Publicerat i: Dikter, Tankar & Funderingar
  Tänk va enkelt allt var då man var liten. Livet var så bekymmersfritt och alldeles underbart. Inte behövde man oroa sig för mer än vems tur det var att få hålla mamma i handen under promenaden i solskenet eller vilka skor man skulle ha för dagen. Även vänner var enkla. 

  På semestern i Harjebadet fick jag och min syster oss en riktig tankeställare där vi satt på en korggunga i lekparken, omgivna av lekande barn. I parken fanns tre syskon som lekte i klätterställningen. De fick sedan syn på två små flickor som kom gående mot lekparken. Då hoppade en av syskonen -en flicka- ner från lekställningen gick fram till de andra flickorna, snurrade lite blygt på klänningen och sneglade på dem för att sedan försiktigt fråga: "Hej, vill ni leka?".

  Då log den andra flickan med sin lillasyster vid sin sida. "Okej", svarade hon helt enkelt med en axelryckning, tog flickan som frågat henne i hand och tillsammans klättrade de upp på klätterställningen och så lekte syskonen tillsammans hela kvällen tillsammans. Och glada var dem.

  Varför tappade vi bort den där enkelheten när vi blev äldre? Varför krånglar vi till livet så fruktansvärt och sluter in oss i våra envist hårda, stängda skal och vägrar låta andra människor komma oss nära. Vi stänger våra medmänniskor ute och låter "alla sköta sitt". ÖPPNA ER! Se andra människor. Gå fram till en främling och fråga "Hej vill du leka?" och lev sedan och var glada, för svårare än så behöver livet faktiskt inte vara. Lär känna andra så att många iskalla hjärtan kan bli uppvärmda. Du kan bli vän med vem som helst. Det är vi som skriver osynliga regler och bygger upp höga barriärer för att hålla oss för oss själva. Krångla inte till det. Vi tror att vi vuxna är så extremt mycket klokare och förståndigare än barnen, men saken är den att vi bör dra lärdom av dem. De har svaren på många problem och frågor vi plågas med i vuxenlivet. Vi måste bli mer som barnen.

  Så nu frågar jag dig: JA eller NEJ ................ "Hej, vill du leka?"


  Finns det något finare en barnskratt?

  © Acceptera Copyrightlagen tack. All kopiering av foton och/eller text polisanmäls.

  Minisemester: check!

  Datum: 2010-07-20 Tid: 01:34:42 Publicerat i: Hannas Vardagsgnabbel


  Nej vet ni va! Nu är Hanna hemma igen. :) Har haft en mycket trevligt semester i Harjebadet - nära Askerssund- med långa dagar på stranden och ljuvliga dopp i storsjön, Vättern, med ljummet vatten. Detta var alltså vår "mini-semester" och lite si så där förberedande inför "stor-semestern" -som jag ser fram emot otroligt mycket- då vi åker till Öland i två veckor för att återigen bada i solens vågor. Inga brutna tår på hoppkudden är planerade i år :D

  I morgon tänkte jag nog lägga in lite bilder från semestern, men ni som känner mig vet att jag är lite seg med bilder ibland så det blir inget lovat! xD Men de kommer antagligen förr eller senare.
  Just nu kikar jag bara in för att tala om att jag lever, är hemma men sticker igen på Fredag.
  © Acceptera Copyrightlagen tack. All kopiering av foton och/eller text polisanmäls.

  Hargebaden - here I come! ^^

  Datum: 2010-07-13 Tid: 01:48:08 Publicerat i: Hannas Vardagsgnabbel
  I morgon bär det av till Hargebaden där jag ska campa med familjen i husvagnen tills på måndag. :) Det ska bli superhärligt att få komma hemifrån lite och bara njuta av sommaren. Här hemma är det så varmt och kvavt att hela staden går omkring med tryckande huvudvärk och värmeslag. Det har tydligen inte varit såhär varmt på 16år!

  Så nu vet ni iaf vart jag håller hus de kommande dagarna, inte för att jag är säker på att att jag hade uppdaterat så mycket ändå xD. Men men.. see yah! =D  Saknar<3
  © Acceptera Copyrightlagen tack. All kopiering av foton och/eller text polisanmäls.

  Morgonpromenad

  Datum: 2010-07-09 Tid: 00:33:06 Publicerat i: Träning & Hälsa
  Jag och min syster är nog lite knäppa trots allt. Igår fick jag nämligen ideén att vi skulle gå upp klockan 6 på morgonen, gå en promenad och sedan gå och lägga oss igen. Syrran var genast med på noterna och så blev det. Klockan 6 ringde klockan och jag kan ju säga att det var riktigt svårt att motstå lusten att bara slänga den i väggen, vända sig om och somna igen, men jag samlade min styrka och likt en zoombie släpade jag med min syster på promenad. Det var till och med svårt att få med sig hunden ut! Hon har nämligen anpassat sig efter sin familj och är nu lika morgontrött som vi. Men ut kom vi och under promenaden piggnade vi till.

  Det är helt underbart att promenera på morgonen, tro det eller ej. Det finns en slags ro och fridfullhet i luften som försvinner framåt dagen. Tänk vad mycket man missar genom att sova! Det är ju nästan sorgligt.. Jag ska försöka ta vara lite mer på dagens tidiga timmar även om jag råkar vara en otroligt morgontrött människa. Bara man lyckas släpa sig ut så är man ganska glad att man tog sig upp.

  När jag gått och lagt mig så vaknade jag inte förrän klockan 12 (A) Eh, oops. Det var till och med en viss person som försökte sms-väcka mig, men se nej det gick inte XD Så där sov jag bort den härliga morgonen (och förmiddagen). Resten av dagen tog jag dock tillvara på genom att cykla hem till bästisen där vi drack kaffe och åt lite ost-glass x'3 Men vi låg inte på latsidan hela dagen utan vid halv fem åkte vi hem till mina småkusiner, Lukas och Philip, som vi tog med till lekparken. Där lekte vi och hade det skojigt ett bra tag. Tillsist drog vi hem till Jossan igen, beställde kebab från Gallerian (som får 0 i betyg: innehöll hårstrån, ingen sallad, fettklumpar av hackad kebab, pommes frites som antagligen var gamla och påvärmda så de var alldeles mjuka och så MAKARONER bland Jossans kebab!!! IG i betyg!!) Men filmen vi såg medan vi åt var ganska bra och vi hade micket kul :)

  Och så var dagen slut efter lite jordgubbar och ett par Grey´s Anatomy-avsnitt.

  Har badat otroligt mycket i Stenviken i sommar (som vanligt) Är nog min absoluta favoritplats i Finspång.

  Obs! Gamla bilder.
  © Acceptera Copyrightlagen tack. All kopiering av foton och/eller text polisanmäls.

  Bilder: Arkösund

  Datum: 2010-07-06 Tid: 15:22:21 Publicerat i: Foto/Fotobomber

  Var i Arkösund i helgen. Låter bilderna tala för sig själv. Dock inte så fina den här gången X)  © Acceptera Copyrightlagen tack. All kopiering av foton och/eller text polisanmäls.

  Nostalgi-afton

  Datum: 2010-07-06 Tid: 14:54:58 Publicerat i: Hannas Vardagsgnabbel
  Gårdagen blev en dag fylld av träning, picknick, gamla minnen, videos och Boho-kläder (bööuhööu). En superrolig dag om jag får säga det själv. Det började med en tur till gymmet hos sjukgymnasten där jag tränade i ca 1h. Kan lova att det inte är särskilt roligt när det är typ 30grader varmt ute och dåligt med öppna fönster inne i träningssalen >.< Men jag klarade det i alla fall och efter en snabbdusch satte jag mig på cykeln och knappade in "slottsparken" på GPS:en.

  Och se dit kom jag minsann och på vägen mötte jag Jossan och Fredrik. Så satt vi där i solen riktigt länge och bara njöt. Blev en del musik också från Fredriks iPhone och självklart fika! (Vad är en picknick utan fika liksom?) Det var dessutom en massa ONDA måsar som försökte attackera oss vilket var väldigt läskigt :o Gentlemannen -host- Fredrik gömde sig bakom Jossan medan jag fick försöka avfärda dem med hjälp av en vit cardigan. Hihi. Men det var ganska roligt ändå (A) Vi fick också besök av anden Rupert som fick bli en Ruperta när jag förklarat för Fredrik att de bruna änderna är TJEJOR :)

  Efter picknicken så ville jag och Jossan ha mat så vi stack hem till mig för att stilla vår hunger. Okej.. jag erkänner, det RÅKADE bli LITE glass också. Och Jossan skickade sms till 118800 där hon fick reda på att hon var en klar sjua men LÄTT skulle kunna va en nia om hon bara borstade tänderna mer än en gång i veckan och plockade sina ögonbryn *ASG*

  Därefter villa Maria och jag visa Jossan en fin liten film vi spelat in för några år sedan om några gosedjur och när vi väl gjort det så kunde vi bara inte sluta titta. Vi kollade på alla gamla bilder som fanns och såg underbara videos där vi sjöng och grejjor xD Jätteroligt och vi var helt nostalgiska. Vi fick upp blicken för ett nytt mode dessutom, kallat boho-kläder som vi alla hade som små. Hahah, superfint verkligen. Bästa var det lilla klippet där Maria skrattat som en... nej det kan inte beskrivas. LÄNGE LEVE SLOWMOTION!


  © Acceptera Copyrightlagen tack. All kopiering av foton och/eller text polisanmäls.

  ...min båt jag styyyyr-deee

  Datum: 2010-07-03 Tid: 00:56:18 Publicerat i: Hannas Vardagsgnabbel
  Idag var det sista dagen på jobbet då. I ca 30graders värme och strålande solsken fick jag ta farväl av mina små tanter och jaa, jag tycker faktiskt att det är riktigt sorgligt! Jag kommer att sakna dem, allihop. Måste bara ta och hälsa på dem någon gång, vi har ju hunnit bli kompisar nu. Men nu har jag iaf sommarlov och det vill vi fira!

  På eftermiddagen så gav sig jag, Fredrik och Jossan oss ut med roddbåten på Bönnern. Fredrik tog med sig jordgubbar och jag lite läsk och så rodde vi ut (eller rättare sagt FREDRIK rodde ut) på sjön för att guppa på sjöns vågor och svalkas av den ljumma vinden. Alldeles perfekt väder för en båttur tyckte vi och en bit bort hoppade vi i sjön från båten, dock vissa med lite svårigheter (=jag eftersom jag inte tycker om mörka vatten xD), men i kom vi alla tillslut och så fortsatte båtturen under sång (jajjamensan) och mycket skratt.

  Skulle ha fotat idag egentligen men syrran tyckte tydligen att det inte passade med en systemkamera i båten i händerna på en oturssam, klumpig syster. Fånigt tycker jag xD Men inga kort blev det ju då tyvärr. I morgon ska vi dock antagligen ut på en liten utflykt och då tänker jag ha kameran i högsta hugg! Blir väl en liten uppdatering då med :)

  © Acceptera Copyrightlagen tack. All kopiering av foton och/eller text polisanmäls.

  BILDEXTRA

  Datum: 2010-07-01 Tid: 16:49:59 Publicerat i: Foto/Fotobomber

  Okej okej okej, den här gången har jag varit alldeles förfärligt dum och inte ens talat om för er vart jag tagit vägen. Men så här är det iaf, sommarjobbet har tagit mycket på krafterna och när man sedan kommer hem till  världens härligaste sommarväder så är det väl klart att man inte orkar med BLOGGEN? Varför sitta vid datorn när man kan göra så mycket annat som är tusen gånger roligare? Så tycker iaf jag x) Hur som helst så kommer det lite bilder nu från ett par sommardagar och så midsommarafton. De får tala för sig själva XD Håll till godo!

   

  Under bloggtorkan så har jag iaf:

  * Sommarjobbat

  * Varit med vänner

  * Badat i pooler

  * fikat

  * Grillat

  * Sett på tv

  * Badat i sjööööööööööööööööön!

  * Varit skittrött efter jobbet xD

  * Shoppat i stan

  * Skolfest (innan sommarlovet)

  * Massa mer blaj xD  Vi åkte till Bönergården..

  Sandra står och tycker att hon är snygg ^^  Strike a pose


  Gillar vattnet :)


  Annorlunda vy..


  Natha såg lite ledsen ut xD Hon kanske frös?<3


  Jag, Sandra och Sandra ^^


  För det sägs att ovan molnen så är himlen alltid blå..


  Jossan :D


  Nellie var självklart också med till Stenviken! :)


  Fina lupiner ^^


   


  Jag å Jossan ego-ade oss lite xD


  HAHAH xD fråga inte!  Midsommarstången kommer intågandes.


  ...och reses upp X)


  Människor XD (familj och vänner)


  Dans såklart :)


  Söta natha, Vackra Maria och Nathas fina huvud xD  Power of the camera!


  Jorgubbar vill vi ha!


  Solsken =)


  Marias skor är söta. :D


  Sedan blev det grillparty hemma hos mig.

  Fredrik och Sandra :)


  Grillen, Jossan och Sandra =D


  Fredrik, Jossan å Sandra


  KÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖTT


  Jottan å Fredrik


  Jossan, jag och Sandra :)

  Sandra, Hanna in action och Frida =)


  Fredrik brought wattenmelooon :)


  En drogad Hanna, Jossan, FRedrik, Sandra och så Frida :)


  Sandra och min lilla söta MAria<3


  Jag och Maria hade bakat chokladtårta X) Mycket god!


  Sedan spelade vi spel. Här är jag i full färd att berätta om en spännande incident med hjärtkudden XD


  Alias, mycket roligt!^^


  Dagen därpå var jag ute och strosade ett par minuter med kameran innan mormor kallade till fika. ^^
  Jordgubbstårta hos mormor blev det! :)  Sedan, på kvällen, då vi tjejer va lite smådeppa så kommer pappa hem med detta!


  SER NI DET HÄR?????! HEAVEN ON EARTH!
  © Acceptera Copyrightlagen tack. All kopiering av foton och/eller text polisanmäls.