Recept på Sandras goda Mintchokladtårta
Ingredienser:
- 100 g smör eller margarin
- 100 g (12 rutor) mintchoklad (after eight)
- 2 st ägg
- 2 dl strösocker
- 2,5 dl vetemjöl
- 3 msk kakao
- 1,5 tsk bakpulver
150 g (18 rutor) mintchoklad (after eight)
Gör såhär:
Smörj och bröa en form med löstagbar kant. (Om du använder en teflonform behöver den ej smörjas och bröas.)
Smält smöret i en kastrull på svag värme. Ta bort kastrullen från värmen innan smöret är helt smält och rör om så att det sista smälter. Lägg därefter i mintchokladrutorna (after eight) och låt dessa smälta. Rör om till en jämn smet. Vispa ägg och socker pösigt, gärna med elvisp. Tillsätt smör- och chokladblandningen. Rör om eller kör på lägsta hastigheten med elvispen. Blanda mjöl, kakao och bakpulver. Rör ner blandningen i chokladsmeten. Använd sked eller elvisp på lägsta-till-medel hastighet.
Häll smeten i formen och grädda sedan i 18 minuter i 175 grader i mitten av ugnen. (Vi hade den inne i ca 15min och den blev sådär superkladdig och god :D)
Ta ut tårtan och täck den med mintchokladrutorna till glasyren. Grädda ytterligare 3-5 minuter så att mintchokladrutorna smälter. Ta ut den ur ugnen och bred sedan ut den smälta mintchokladen så att den täcker hela kakan. Låt sedan kakan svalna och glasyren stelna och först därefter kan man ta bort den löstagbara kanten.
japp :]
allt bra med dig? :)
Åh det ÄR så gott med mint i choklad! :D
åh va god den såg ut:p
sv: med mig är de bra har bara lite ont i huvudet och är trött! är det bra med dej?:)
sv: Allt är bra! :D självdå?
ser verkligen super god ut !=)
åh det där såg gott ut :)
kolla in min nystartade konstblogg :) lade just ut en WIP-video på en teckning jag håller på med, kika in om du har lust :)
Hur mår du idag då? :)
sv: blev det en lyckad kväll?:)
sv: Vad mysigt! :)
Åh vad gott!!
muuums
sv: Min helg var grym:D din?